Bron: Heraut online.
 
 

Warm welkom in Berkels Museum

Berkel en Rodenrijs – Precies op de dag dat de temperatuur z’n best deed de dertig graden aan te tikken stond er voor een groep van rond de veertig personen een uitstapje gepland naar het Berkels Museum.

Trees Borkus-Henskens

Zondagmiddag 2 juni was de afsluitingsdag van de bijeenkomsten voor alleenstaanden die elke eerste zondagmiddag van de maand gehouden worden in een zaal van de Pius X kerk in Rodenrijs. Men drinkt dan met elkaar koffie, er is gelegenheid een praatje te maken en vervolgens wordt er gekaart of een ander spel ter hand genomen. Als afsluiting werd een tocht per huifkar georganiseerd van Rodenrijs naar de Noordeindseweg waar Ina Molenaar haar gasten stond op te wachten voor een bezoek aan het museum.
Na de tocht klom iedereen naar de top van een van de schuren waar koffie, thee en gebak klaar stonden. Daar werden ook drie groepen geformeerd: de eerste ging een kijkje nemen bij de tractoren, de tweede in de oude stal bij de oude machines en gebruiksvoorwerpen van de boerderij en de derde groep klom de trap op naar het museum van oude gebruiksvoorwerpen die de bezoekers allemaal heel bekend voorkwamen. Strijkijzers die op de kachel warm gemaakt moesten worden, oud handgereedschap, tegeltjes, naaimachines uit vervlogen tijden, een wringer en een houten wasrek, blikken in soorten en maten, oude meubelen en serviezen; te veel om op te noemen, maar heel erg leuk en herkenbaar.
Na het bezoek stapte iedereen weer in de huifkar, getrokken door Martin Oosthoek in zijn trekker. Terug bij het startpunt wachtte nog een verrassing; een hapje en een drankje, maar ook een duo dat muziek maakte en menig liedje liet horen dat meegezongen kon worden.
De maanden juli en augustus moet de groep het zonder samenkomst in de Pius X doen, maar in september is iedereen er weer van harte welkom op de eerste zondagmiddag van de maand om twee uur.